Drepturi civile, drept consular, drepturile omului


Biroul de avocatura Cristian Diaconescu va ofera consultanta si asistenta juridica de specialitate in materie de drepturi civile, in particular, drept consular.

– Activitatile avocatilor nostri se extind si catre conflictele legale, cu referinta la libera circulatie a persoanelor in UE, la dreptul de cetatenie si alte drepturi ale omului.

– Ne adresam in special persoanelor cu domiciliul in strainatate sau care intentioneaza sa se transfere in afara granitelor tarii din motive profesionale / personale.

– Ne pot fi clienti atat persoanele de cetanie romana rezidente in diaspora, cat si cele straine stabilite in Romania sau care tranziteaza teritoriul tarii noastre.

– Scopul nostru este sa tutelam interesele clientilor nostri, sa le aparam drepturile civile in raport cu litigiile care au loc intre granitele Romaniei sau in afara lor.

Despre dreptul consular si civile


null
Dreptul consular reprezinta o ramura a dreptului international public (un grup de norme rezultate din colaborarea intre state);
null
Cuprinde un ansamblu de reguli internationale ce legalizeaza raporturile conventionale existente intre institutiile consulare;
null
Dreptul international public faciliteaza cooperarea internationala, facand-o posbila in baza unor norme cu caracter obligatoriu;
null
Unul dintre sectoarele abordate se refera la drepturile omului (drepturi civile) si la respectarea lor conform legislatiei CEDO;
null
Drepturile civile includ toate libertatile si atributiile garantate persoanelor fizice (drepturi umane de prima generatie).

Spete drept consular rezolvate

  • Incalcarea drepturilor omului de catre Guvern sau de alte institutii;
  • Cazuri ce urmeaza sa fie judecate la CEDO;
  • Asistenta juridica in ce priveste statutul cetatenilor romani domiciliati in strainatate;
  • Reprezentarea persoanelor, victime ale incalcarii drepturilor omului.

Arii de activitate

  • Consultanta si asistenta societatilor romanesti si straine;
  • Consultanta juridica organizatiilor neguvernamentale;
  • Asistenta legala in orice chestiune de drept consular;
  • Activitati de consultanta in materie de drepturi civile;
  • Sprijin in ce priveste drepturile fundamentale ale omului.

Ai nevoie de consultanta?


Prin cunoasterea si aprofundarea normelor de drept international, prezentul birou de avocatura cauta sa intrebuinteze cele mai bune instrumente in scopul disciplinarii relatiilor interpersonale, indiferent de cetatenie, respectand drepturile omului.